Vorbeau limba pe care o vorbim noi acum
Fiind convins, pe atunci, de stupida (dar tentanta) teorie a originii latine a limbii române, nu am mai zis nimic, dar pot spune că aceste cuvinte au constituit pentru mine…
Fiind convins, pe atunci, de stupida (dar tentanta) teorie a originii latine a limbii române, nu am mai zis nimic, dar pot spune că aceste cuvinte au constituit pentru mine…
De-a lungul întregii lor existenţe, românii şi-au spus mereu români şi limba şi-au numit-o română, în timp ce în izvoarele istorice (se cuprind aici şi documentele interne scrise în slavonă)…
Articolul evocă un episod din primul război mondial, și anume luptele purtate în toamna anului 1916 în zona Câmpulungului. În amintirea celor căzuți în acele lupte, în anii 1928-1935, a…
Antoine de Saint-Exupéry s-a pierdut undeva între pământ şi cer acum 74 de ani, la un an după publicarea Micului prinţ. Ce i-am putea scrie, fiecare dintre noi, dacă ne-am…
Articolul prezintă conținutul unui al doilea volum de corespondență referitor la viața și opera doctorului Ștefan Odobleja, unul dintre fondatorii ciberneticii generalizate, după primul volum publicat în 2002. De această…
Îmbinarea muzicii cu artele vizuale în pitorescul oraș-stațiune Breaza, cu aer de o puritate unică, asigură dezvoltarea rapidă a creativității și a aptitudinilor artistice diversificate. Componența internațională, de înaltă calitate,…
Folclorul românesc are valoare universală. (Re)descoperirea lui depinde în primul rînd de români. Aceasta implică o schimbare de mentalitate. Fotografiile maestrului etnofotograf Vasile Sârb, din Alba, reunite în expoziția „Timp…
Asistăm la un revival, sperăm, de bun augur al cojocului. Acesta era o emblemă a Bihorului, ce-i drept în perioada comunistă mai pregnant şi mai vizibil, pentru că atunci când…
Povestea a început cu adevărat când am văzut fotografiile scoase din ramă, adnotate pe verso și cu povestea încă ”vie” în amintirea urmașilor. Astfel povestea a coborât din fotografie spre…
Museicorum este un festival de muzică balcanică organizat de Arlinda Morava în București care a demonstrat că muzica aduce oamenii la un numitor comun: bucuria bunătății.