Ciprian-Ioan Staicu

Ciprian-Ioan Staicu

Mă numesc Ciprian-Ioan Staicu, am 37 de ani și sunt originar din orașul Sf. Gheorghe, județul Covasna, în prezent preot paroh la biserica cu hramul Bunavestire, căsătorit și tatăl unei fetițe în vârstă de 8 ani. Sunt președintele Asociației Prietenii Sf. Efrem cel Nou, care își propune construirea primei Comunități Terapeutice Ortodoxe pentru persoanele cu adicții la Malnaș-Băi (vezi site prieteniisfantuluiefrem.ro), adică un centru de recuperare pe termen lung al celor care vor să scape de lanțul patimii drogurilor. Am absolvit Semninarul Teologic Ortodox din Alba-Iulia (1997), Facultatea de Teologie Ortodoxă din București (2001),studiile de Master (2002) și cele de doctorat (2008) ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, precum și studiile de pregătire a doctoratului la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Thesalonic, Grecia. Am scris peste 400 de articole teologice în diverse reviste, am tradus peste 15 cărți din limba greacă și două din română în greacă, am scris trei cărți teologice, dintre care una este teza de doctorat susținută la Sibiu, cu titlul Semnificația și valoarea Înțelepciunii divine în spiritualitatea românească.

Un plan concret de resacralizare a societăţii româneşti actuale

De | 2016-03-23T12:03:40+00:00 17 decembrie 2015|

Bântuie azi prin lume şi prin multe suflete omeneşti un duh demonic al tăcerii, al nemărturisirii lui Hristos, al fricii vinovate de laşitate că ne vom pierde poziţia socială sau respectul şi prestanţa în faţa lumii. Sunt multe forţe care ar dori să ne vadă o ţară de nevertebraţi spiritual şi economic, o ţară permanent cu mâna întinsă. Depinde de noi cât de verticali suntem în a elimina stările de confuzie în care trăim şi a ne recupera axiologia noastră etnică.

Precreştinismul dacic, premisă a înţelepţirii în Hristos

De | 2015-12-16T13:47:42+00:00 18 mai 2015|

Subcapitolul pe care îl prezentăm în continuare, vorbește de premisele favorabile existente în spiritualitatea dacică pentru primirea credinței creștine adusă de către Sf. Ap. Andrei pe pământ românesc. Moralitatea dacilor, credința lor în nemurire și valorile familiei au fost puncte de întâlnire cu preceptele vii și veșnice ale credinței în Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat. Poporul român s-a născut creștin și așa trebuie să rămână, fidel credinței apostolice inspirate de Dumnezeu.