Statu la vase
Statu la vase e o datină practicată cu bucurie în Șugag(valea Sebeșului), în a doua zi de Paști, o datină ce contribuie la integrarea noilor familii în comunitatea locală. În…
DANIELA FLOROIAN
A studiat la Facultatea de chimie din Cluj Napoca și mai apoi la Facultatea de istorie și filologie din Alba Iulia. După câțiva ani petrecuți la catedră și-a urmat visul de a deveni om al cărții specializându-se în biblioteconomie. Începând cu anul 1998 cochetează cu televiziunea dar și cu scrisul. A editat revistele de cultură „Lumina carţii” și „Rânduiala de Alba”,a coordonat seria de editoriale „Ethnologica” (plachete de etnologie si folclor), a realizat emisiunile „Picatura de cultura”( Tele 7 Alba), „Între prieteni”, „Arena Așilor”și „Poveşti sub felinar” (Alba Tv) şi ,,Cafeaua cu amintiri,,(One TV), a colaborat la realizarea unor ediții speciale ale emisiunilor „Tezaur Folcloric”, „Hora Prichindeilor” și „Ne vedem la TVR” de la TVR. În anul 2007 a luat ființă la Alba Iulia Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, o instituție de cultură de rang județean, subordonată Consiliului Județean Alba pe care l-a condus timp de 9 ani din calitatea de director adjunct și de director. În această calitate a coodonat organizarea unor evenimente culturale de anvergură, a realizat cercetări şi culegeri în teren, în domeniul etnografiei si folclorului si a contribuit la realizarea unor studii şi filme documentare de specialitate. Ca iubitoare a cărții și a scrisului a scris 3 cărţi de autor, a fost coautor la 15 cărti de specialitate și autor a zeci de articole culturale în presa locală și națională. În anul 2006 a obținut Premiul Fundației Culturale ,,Lucian Blaga” pentru poezie la Festivalul Internațional ,,Lucian Blaga” de la Sebeș.
Statu la vase e o datină practicată cu bucurie în Șugag(valea Sebeșului), în a doua zi de Paști, o datină ce contribuie la integrarea noilor familii în comunitatea locală. În…