Învățământul reșițean în perioada interbelică
În orice epocă istorică, sistemul de învățământ are un rol esențial. Acesta pentru că, prin educația tinerilor este asigurat viitorul următoarei generații și garanția unor șanse reale la progres în…
Nicolae Magiar
Profesor și publicist din Grădina Maicii Domnului Realizări: – absolvent Facultatea de Istorie – Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj- Napoca; – Profesor doctor – istorie, cu o activitate de 48 de ani non – stop la catedră; – Am publicat 22 de cărți, multe premiate la nivel județean, național și internațional; – Am publicat peste 100 de articole de specialitate în reviste din județ, din țară și străinătate; – Redactez permanent 3 reviste (Cronos – revista Societății de Științe Istorice din România, filiala Caraș – Severin, și două reviste sătești: Bozoviceana și Spic de Grâu; toate apar bianual); – Sunt președintele Societății de Științe Istorice din România, filiala județului Caraș-Severin; – Am o colaborare cu studiouri de radio și televiziune de 38 de ani (numai pe Radio Reșița am realizat peste 2500 de emisiuni live, cu caracter social). Pasiuni: istoria, filosofia, muzica bună (indiferent de vârstă). Proiecte: publicare de cărți și articole de istorie, colaborare cu Radio Reșița. Exemple de cărți publicate: – Nicolae Stoica de Hațeg: Preocupări istoriografice; – Dezmembrarea Iugoslaviei în context internațional; – Relațiile franco – britanice în perioada napoleoniană; – Viața monahală din județul Caraș-Severin; – Viața monahală din județul Timiș; – Protocolul de la Mehadia; – Monografii ale mai multor localități: Reșița, Bozovici, Ezeriș, Soceni, Brebu); – Din culisele unei emisiuni radiofonice: Singurătate în Doi. Profesor dr. Nicolae Magiar Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița
În orice epocă istorică, sistemul de învățământ are un rol esențial. Acesta pentru că, prin educația tinerilor este asigurat viitorul următoarei generații și garanția unor șanse reale la progres în…
Între personalitățile din Banat, care au dat istoriei și culturii românești în general, suficiente fapte și mărturii pentru generațiile de după ei se numără și Nicolae Stoica de Hațeg (1751-1833).…