Sârb Vasile

Sârb Vasile

A studiat artele vizuale moderne la Școala de Arte din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” din Alba Iulia , sub îndrumarea remarcabilului profesor Marius Moga.      Din anul 2010 se dedică în totalitate fotografiei și filmului, cele două arte devenindu-i nu numai un hobby ci chiar o profesie. Între anii 2010-2014 se remarcă drept unul dintre cei mai performanți fotografi de eveniment din județul Alba, în această calitate reușind să câștige și unul dintre cele mai râvnite premii din această branșă: Locul I la Secțiunea film a Festivalului Internațional ,,ASLO” de la Alba Iulia, cu filmul Pietrele rămân.     Din anul 2014 este profesor coordonator la clasa de arte vizuale moderne de la Școala de Arte din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” din Alba Iulia, unde i-a urmat la catedră mentorului său Marius Moga sr. A continuat să performeze și din această nouă calitate, de data aceasta prin intermediul cursanților săi prin intermediul cărora a reușit să câștige numeroase premii la competițiile naționale de fotografie sau film.

ÎN CĂUTAREA TRADIȚIILOR

De | 2017-12-24T22:28:49+00:00 24 decembrie 2017|

Expoziția cu caracter etnografic ÎN CĂUTAREA TRADIȚIILOR reunește un număr de 26 de fotografii realizate în satul Straja, comuna Berghin, județul Alba, în luna ianuarie 2017 de către elevii Aron Delia, Cioroga Cristian, Decean Daniela, Hăprian Silvia, Popa Sorin, Popescu Diana, Raul Knall alături de Vasile Sârb, coordonatorul clasei de Arte Vizuale din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

EMOȚII STRĂVECHI

De | 2019-10-01T00:22:15+00:00 25 septembrie 2017|

Să ne cunoaștem adevărații strămoși nu înseamnă altceva decît să ne uităm în oglindă și să ne facem bilanțul în mod corect – e obligatoriu ca să supraviețuim ca neam. Între uneltele de care avem nevoie întru conștientizare și aceptare se numără și fotografia, menită a suplini restanțe de intuiție, frumusețe și adevăr care ne lipsesc. Sau, mai grav, pe care continuăm să le refuzăm, devenind astfel (di)forme din ce în ce mai goale ce se oferă a fi umplute cu conținut străin de neam, poluant spiritual, rațional și fizic.

TIMP STRĂVECHI

De | 2019-10-06T13:54:36+00:00 16 iunie 2017|

Autorul, etnofotograf, surprinde modalități viața în modalități de exprimare complex publică - momentele importante ale anului și, în general, ale trecerii prin lume. Demersul de educație vizuală este evident și reușit