Ghid 2018-02-28T13:44:40+00:00

Cum se transmite un material pentru publicare

Articolul trebuie să fie transmis, împreună cu toate fișierele necesare, în format Word 97-2010 (.doc sau .docx) la redactiarlcr@yahoo.com

Asigurați-vă că materialul conține următoarele elemente :

  • titlul articolului
  • informațiile despre autor (nume, titlu, poziție/poziții, instituție/instituții)
  • adresa de e-mail a autorului
  • rezumatul (până la 250 de cuvinte)
  • o scurtă descriere a articolului (40 de cuvinte sau mai puțin)
  • lista de cuvinte cheie (pentru optimizarea motorului de căutare)
  • referințele
  • lista de imagini
  • fișierele multimedia (inclusiv transcrieri video / audio și orice informație drept de autor asociate)

 

Un autor are, de asemenea, obligația să prezinte o fotografie de profil și lista de interese de cercetare pentru a fi utilizate la rubrica „Despre autor”. Autorii trebuie să declare toate interesele concurente relevante pentru a fi evaluate în timpul procesului de revizuire (50 de cuvinte sau mai puțin).

Manual de stiluri

ABREVIERI

Cu excepția cazului în care acestea sunt utilizate în mod obișnuit, cum ar fi USA, ADN-ul , NASA , seturile de inițiale ar trebui să fie precizate în întregime la prima înscriere, urmată de abrevierea între paranteze. De exemplu: ” Centrul de Creativitate Benefică ( CCB ) „. Abrevierea poate fi apoi utilizată ulterior.

TITLURI

Titlurile și rubricile ar trebui să aibă doar prima literă de la primul cuvânt majusculă.

DATĂ / ORĂ

Ar trebui să fie utilizat formatul românesc pentru dată, adică zi, lună, an. Pentru o serie de date, de exemplu, 1971-1976, se folosește formularea de 1980, mai degrabă decât anii 80 sau anii optzeci.

Ora ar trebui să fie scrisă numeric în format 24 de ore, de exemplu 09.00, 13.30.

CITATE

Folosiți ghilimele simple („“), iar în cazul unui citat inserat în alt citat, ghilimele duble («»).

LIMBA

În textele articolelor se va folosi limba română. Cuvintele străine unice și frazele scurte, cu excepția cazului în care sunt nume proprii, ar trebui să fie italizate.

LEGĂTURI-URL

În textul articolului pot fi folosite legături(links); oricum, legăturile ar trebui să aibă precizată destinația lor. Legătura ar trebui să fie întotdeauna scrisă într-o formă care nu va suferi nici o pierdere de sens în cazul în care ea este eliminată. URL-urile complete ar trebui să fie incluse numai în secțiunea de referințe .

LISTELE

Listele pot fi numerotate folosind numere, cifre romane sau puncte.

NUMERE

Folosiți numerele până la zece inclusiv. De la 11 în sus, utilizați cifre.

REFERINȚE

Vă rugăm să enumerați referințele utilizând stilul autor-dată. În text, referințele trebuie incluse fie în maniera ( Densușianu , 2010 , pp. 13-19 ) fie „Densușianu (2010 , pp. 13-19 ) a comentat că …”. Secțiunea de referințe ar trebui să fie inclusă la finalul articolului. Titlurile de reviste, cărți, etc trebuie să fie menționate în întregime.

STIL TEXT

Vă rugăm să folosiți doar un singur tip de caracter și dimensiune. Tot textul ar trebui să fie aliniat la stânga.

NOTELE DE SUBSOL

Vă rugăm să enumerați toate notele de subsol la sfîrșitul materialului.

IMAGINI

Autorii sunt încurajați să folosească orice imagine/multimedia pe care le dețin. În cazul în care este esențial să se utilizeze o imagine/fișier multimedia cu drepturi de autor, vă rugăm să vă asigurați că aveți licență pentru a o/le utiliza. Este responsabilitatea autorului de a se asigura că are permisiunea de reproducere a unui material foto/video și licența aferentă. Copii ale întregii corespondențe cu privire la acest subiect și permisiunile în sine ar trebui să fie prezentate redacției împreună cu materialul. Imaginile ar trebui să fie prezentate în format JPEG sau PNG.

FILME / AUDIO

La momentul depunerii lor, fișierele video sau audio care urmează să fie găzduite on-line nu trebuie să depășească durata de 15 minute sau mărimea de 2GB. Toate fișierele trebuie să fie însoțite de o transcriere completă. Fișierele video ar trebui să fie prezentate în format AVI, MPG4, MP4, MOV sau WMV . Fișierele audio ar trebui să fie prezentate în format WAV sau MP3.

CONTACTAȚI-NE

Dacă aveți întrebări cu privire la transmiterea unui articol, puteți contacta echipa editorială aici.