Expoziţia cu caracter istoric EMOȚII STRĂVECHI reuneşte un număr de 40 de fotografii realizate la cetatea dacică de la Căpâlna. Vestigiu important, cetatea reprezintă un complex fortificat amplasat strategic, în scopul apărării sudului Transilvaniei. Realizată ca o construcţie militară complex, a fost martoră la luptele daco-romane din timpul domniei lui Decebal.
Proiectul expoziţional face parte din cadrul Festivalului Cetăţilor Dacice, ediţia a XI-a, organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Seria de fotografie istorică aduce în atenţia privitorilor c. Strămoşii noştri nu au părăsit niciodată munţii în care s-au născut, oameni harnici, în special păstori şi agricultori, dar şi războinici de temut. Viaţa aspră, ocupaţiile şi munca lor, pericolele din exterior, relieful şi clima, i-au făcut luptători dîrji.
Dacii se pricepeau să-şi creeze singuri uneltele, armele, obiectele de gospodărie, îmbrăcămintea, podoabele şi în general, cam tot ce aveau nevoie, din materiile prime pe care le aveau din belşug. Aceste aspecte sunt surprinse în seria de instantanee realizate de cursanții clasei de Arte Vizuale moderne: Aron Delia, Cristian Cioroga, Daniela Decean, Diana Popescu, Dinu Razvan, Gavril Mihaela, Haprian Silvia, Knall Raul, Muntean Claudiu, Sorin Popa, coordonați de Vasile Sârb. Fotografiile au o importanţă artistică şi documentară, fiind imagini care prezintă aspecte ale vieţii de zi cu zi şi vitejia de care au dat dovadă strămoşii noştri daci.
Împreună cu cursanţii clasei de Arte Vizuale moderne s-a realizat o colecție foarte frumoasă de fotografie, prin modul cald de abordare a personajelor, prin delicatețea cu care sunt prezentațe evenimentele. Expoziția este deopotrivă un demers de educație vizuală, dar și de promovare a culturii tradiţionale, prin imagini fotografice prezentată într-o forma artistică originală.