Gabriel Braic

Gabriel Braic

Gabriel Braic este influencer, speaker, mentor și profesor de română în Cluj-Napoca. Mihaela, cea mai frumoasă soţie din S-E Europei, Miriam (16 ani) și Matias (14 ani), doi adolescenți faini, de care e mândru, sunt familia lui. Gabriel este organizator de tabere pentru liceeni şi studenţi de peste 20 de ani, este vorbitor la conferinţe pentru tineri şi familii în România. A scris mai multe cărţi: „SemESEURI pt. români grăbiţi” (2015), „Poetul Traian Dorz, o monografie omagială” (2017) și „SemESEURI pentru familii grăbite” (2018). A realizat emisiunea tv „Tableta de limbă română” (2018) și continuă să creeze conținut pe canalele sale de Youtube, Facebook și Instagram

Unde îl încadrăm pe Dorz?

De | 2022-09-13T20:52:53+00:00 13 septembrie 2022|

Traian Dorz nu a făcut parte din nicio mişcare literară, deşi, autodidact fiind, a avut informaţii precise despre toate. Mentorul lui nu i-a fost un literat, ci un teolog reformator în persoana preotului Iosif Trifa, care i-a imprimat o direcţie profund duhovnicească existenţei şi, deci, şi creaţiei. Tribuna lui au constituit-o, în perioada interbelică, reviste şi ziare religioase. Singurul grup de intelectuali în preajma căruia a stat Traian Dorz a fost constituit din deţinuţii politici pe care i-a întâlnit în închisorile comuniste. Trebuie spus că a fost contemporan de patimi cu Nicoale Steinhardt, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Vasile Militaru, Ion Caraion, Paul Goma, Iuliu Hossu, Adrian Marino, Ştefan Neniţescu, Constantin Noica, Vladimir Streinu, Mircea Vulcănescu, Sandu Tudor, Valeriu Anania, Nichifor Crainic, Petre Ţuţea, Gheorghe Calciu Dumitreasa ş.a.

Cele 5 efecte geniale ale cititului

De | 2022-06-22T18:23:52+00:00 22 iunie 2022|

CELE 5 EFECTE GENIALE ALE CITITULUI dezvoltă ideea conformă căreia lectura este o activitate care hrănește mintea, activează creierul, îmbogățește imaginația, șlefuiește vocabularul și lărgește orizontul cunoașterii.