Sinergii artistice în mijlocul naturii

Într-o inițiativă eroică în zilele noastre, Festivalul de arte de la Câmpina și Brebu invită în perioada 3-13 iulie 2019 artiști consacrați din domeniul artei plastice, al muzicii, al teatrului și al creației literare să se alăture în efortul de a oferi cursuri de măiestrie tuturor celor interesați de frumos și de creștere lăuntrică întru Frumusețe.

Pictura în aer liber conferă lucrărilor realizate o prospețime și o spontaneitate aparte, iar îngemănarea celor patru arte propuse de festival – muzică, pictură, teatru și literatură, constituie o provocare unică pentru profesori și cursanți și este unul dintre cele mai interesante obiective artistice și proiectează filmul unei vacanțe pe cât de aventuroase, pe atât de încântătoare.

Inspirația va izvorî din locuri cu încărcătură istorică, artistică și spirituală de mare valoare, cum sunt Mănăstirea Brebu, Casa de Cultură „Geo Bogza”, Biserica Sf. Anton de Padova din Câmpina, parteneri ai festivalului, va fi prelucrată de maeștrii artiști, de profesorii festivalului, de copiii, tinerii și adulții cursanți și savurată de localnicii ospitalieri – publicul ce va însoți periplul artistic de 10 zile.

Sufletul are nevoie de artă tot astfel cum trupul are nevoie de hrană, apă și odihnă, iar generațiile viitoare au nevoie să se înfrupte din minunățiile oferite de ea, acum mai mult ca oricând. Festivalul de arte, prin ceea ce organizează și viziunea originală pe care o propune, răspunde unei nevoi pe care mulți dintre tineri trebuie încă să și-o exprime, părăsind cît mai rapid forma(goală, din păcate) propusă de contemporaneitate și îndreptîndu-se către conținutul din viitorul neamului din care să ne aducă și nouă, tuturor, Viață.